Fäller du mycket hår i duschen

Fäller du mycket hår i duschen och du ser silen är full med hår?

Då kan det tyvärr att du är inne i en period då du tappar extra mycket hår. Vi människor har över 100 000 hårstrån på vårt huvud och det är ganska så svårt avgöra om vi tappar mer hår än normalt. Om du regelbundet har en ren dusch kan du med enkelt se i silen om det ligger fult med hår.

Håravfall är väldigt vanligt och något som drabbar både män och kvinnor. Det börja i ung ålder och många har svårt att veta om en låta det fortgå eller behandla det? För en man är det mer vanligt att håret tunnas ut med åldern, men för en kvinna är det inte lika socialt accepterat. Det är dessutom svårare att dölja. Idag lägger såväl män som kvinnor stora summor pengar, tid på tvätt och styling för att både se bra ut och må bra. Miljoner kvinnor och män runt om i världen lider av håravfall och söker desperat efter en lösning på deras problem.

Personer som har börjat märka att håret börjat bli tunnare och att hårsäckarna finns kvar kan med hjälp av en PRP-hårbehandling så kan håret återställs till sin naturliga skick och därmed minska håravfallet, oavsett hur gammal en är. PRP är ingen nyhet på marknaden utan har länge tillämpats inom kirurgi och idrottsmedicin men först nu fått genomslagskraft och börjat användas mer i estetiska syften, för att förbättra hår och hud.

Behandlingen innebär att patientens egna blod bearbetas för att få fram de berikade cellerna (den blodplättrika plasman) som därefter injiceras i hårbotten. Syftet är att stimulera inaktiva hårsäckar till en aktiv tillväxtfas. PRP består av en stor mängd olika tillväxtfaktorer- kroppsegna proteiner som har stark positiv inverkan på aktiviteten i cellerna.

Ha du håravfall, ta reda på grunden till varför du tappar hår. Många gånger brukar människor behandla sig själva hemma ihop om att håret kommer. Det som i många fall händer är att man försenar möjligheterna till att bli botad då hårsäckarna hinner gå i så lång vilofas att dom slutar producera hår. Men även att du lägger ut stora summor pengar på saker som inte funkar, tappar du mycket hår börja helt enkelt med ett blodprov för att se att allt står rätt till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *