Badrumsrenovering med professionella hantverkare

Det har under de senaste tio till femton åren varit populärt att genomföra sin badrumsrenovering själv och media har varit en stor bidragande faktor till det. Allt ifrån populära tv-program från de stora mediahusen, till youtube-kanaler till alla sociala medier som är överflödiga av mer eller mindre händiga privatpersoner som renoverar sitt badrum. Så vad är resultaten av detta då? Ja, av förklarliga skäl är långt ifrån alla egen händiga badrumsrenoveringar ett lyckat genomfört projekt och då vänder sig privatpersonen till professionella hantverkare för att reda upp röran. Var hittar man då en pålitlig hantverkare som kan hjälpa en? Det finns idag flertalet att finna på nätet och bland olika förmedlingstjänster.

 

Våtrumsbehörighet är något som direkt skiljer hantverkaren från privatpersonen. Det innebär att hantverkaren har en specifik certifiering för att göra arbeten i ”våta miljöer” som ett badrum innebär. Alltså innehar hantverkaren rätt utbildning för att försäkringarna skall gälla när en renovering av badrum görs. Våtrumsbehörighet är idag inget krav från försäkringsbolagen men säkerställer i högre grad att fuktspärrar och torktider är rätt vid renoveringen. Vidare är kakel -och klinkersättningen inte ett helt enkelt arbete att utföra för lekmannen om det inte gjorts ett antal gånger tidigare har sett flertalet skräckexempel på mindre lyckade kakel -och klinkersättningar där en hantverkare faktiskt fått riva ner det som satts upp för att sätta nytt. Att sedan få till rätt fall på golvet så att vattnet rinner ner är inte heller helt enkelt, ej heller att sätta golvbrunnen rätt, montera badrumsmöbler och det farligaste av allt: el-dragningar och tillhörande installation. I dessa miljöer skall man inte bortse från att anlita en utbildad elektriker för att dra el-kablage och genomföra installationer då vatten och elektricitet kan ha en dödlig utgång om de kommer i kontakt med varandra. Ett strömförande badrumsgolv är direkt förödande och kan ge omfattande skador. Så för att sammanfatta det hela: hämta gärna inspiration från tv-programmen, sociala medier, tidningar med mera men anlita i slutändan en hantverkare om du inte själv har en hyfsat gedigen erfarenhet av badrumsrenoveringar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *