Hur du städar keramiska plattor

Keramiska plattor är en av de vanligaste typerna av golv i hushållen anser                      Kontorsstädning Göteborg över hela landet. Även om keramiska plattor är lätta att rengöra, är de mest besvärliga aspekterna av rengörings plattor injekteringen mellan varje kakel, som är porös och därför mottaglig för färgning. Denna grout gör det ytterst svårt att rengöra keramiska plattor, och det kan vara till hjälp att känna till några sätt att rengöra keramiska plattor för att göra jobbet enklare för dig.

Saker att göra innan du använder kemikalier för att rengöra keramiska plattor

Innan du rengör din keramiska plattor med kemiska rengöringsmedel, måste du förbereda golvet på flera sätt. Du bör börja med att använda en borste på kaklet för att torka bort eventuellt skräp. Dammsuga det efter att du har rengjort keramiska plattor med en kvast hjälper till att ta bort damm och andra små partiklar som ett kvast kan missa. Speciellt med glaserade keramiska plattor ska du regelbundet dammsuga eller kvast för att säkerställa att skräp inte kliar eller skadar glasyren. I huvudsak, se till att partiklar och andra skräp inte finns på plattan innan du rengör det.

Gör och inte tänka på när du rengör keramiska plattor

Du bör se till att du rengör din keramiska plattor med en fuktig svamp eller mopp och undvik slipmedel, eftersom de kan skrapa och skada din keramiska kakel. Se till att du använder rengöringsmedel speciellt formulerade för keramiska golv, eftersom ammoniak baserade rengöringsmedel eller ättika kan dölja glansen av glaserade keramiska plattor. Dessutom bör du undvika att använda tvål, eftersom det kan lämna en film och uppmuntra mögel eller mögel tillväxt. Grout kan vara den svåraste delen av ett keramiskt kakel golv för att rengöra, men du kan ta bort eventuella fläckar i din injektionsmassa med väteperoxid eller klorblekmedel och en gammal tandborste. Undvik dock att använda dessa metoder på färgade injekteringar, eftersom du kan förlora en del av färgen.

Rengör keramiska plattor för att hålla det vackert

Underhåll är effektivare när du håller din keramiska plattor rena än att rengöra den regelbundet, eftersom det förhindrar att du behöver rengöra så mycket. Du bör hålla din keramiska kakel fri från skräp, vilket vanligtvis innebär att du suger och sopar ofta. Dessutom förseglar du injektionen två gånger om året ett utmärkt sätt att förhindra att det smälter eller spricker. Kontorsstädning Göteborg anser att du bör använda en fuktig mopp på dina keramiska golv och undvik att använda för mycket vatten. Du bör endast använda kemiska rengöringsmedel när det är nödvändigt för att rengöra keramiska plattor, eftersom kemikalier är allmänt hårda och kraftig kemisk användning kan minska kvaliteten på ditt golv.

Du bör regelbundet rengöra keramiska plattor i ditt hem för att hålla dina golv så bra som möjligt. Keramiska plattor, om de är ordentligt underhållna, kan hålla så länge som ditt hem och kan också se bra ut. Att hålla din keramiska kakel golv rena är lika lätt som att hålla det regelbundet. För mer information om fördelarna med att ha ren keramikplatta i ditt hem, kontakta ett lokalt städföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *